Participatiewet Werkzoekenden

 

De Participatiewet is voor mensen die wel kunnen werken, maar die daarbij ondersteuning nodig hebben. Dit kan het gevolg zijn van een arbeidsbeperking, maar dat hoeft niet. Het kan ook komen door een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt omdat iemand lang niet heeft kunnen deelnemen aan het arbeidsproces.

De Participatiewet vervangt sinds 1 januari 2015 de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werk voorziening (Wsw) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). Voortaan is er dus één regeling voor iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft.

Ben je op zoek naar werk en heb je daarbij ondersteuning nodig? Via Presikhaaf Bedrijven kun je weer aan het werk of is het mogelijk om een re-integratietraject te volgen. Afhankelijk van je situatie werkt Presikhaaf Bedrijven samen met het Werkgeversservicepunt (WSP) en tientallen werkgevers in Midden-Gelderland. Samen bouwen we aan goede en duurzame relaties met werkgevers. En dit kan jou helpen om snel een baan te vinden.

Meteen contact? Klik hier.

infographic